Svinīgā gaisotnē aizvadīta Spīdolas diena

Bez tēmas

 Autori: Elīza Seredņakova, Jete Dāboliņa  

Spīdolas gada laureātu apbalvošana, visdažādākie talantu priekšnesumi, skolēnu parlamentāriešu izspēlētas etīdes no skolas ikdienas dzīves, svinīgas uzrunas un kopumā jautrs un sirsnīgs noskaņojums – tik pozitīvā gaisotnē februāra pirmajā dienā Jelgavas kultūras namā tika aizvadīta Spīdolas diena 2023. 

Šogad ilggadējā un tradicionālā svētku diena pēc dažu gadu pārtraukuma atkal notika klātienē, un bija manāms, ka pēc pandēmijas izraisītās piespiedu pauzes kopā sanākšanas prieks bija vēl lielāks. 

Pasākums tradicionāli iesākās ar Jelgavas Spīdolas valsts ģimnāzijas (JSVĢ) himnas dziedājumu visu klātesošo izpildījumā. Tam sekoja īss atskats uz JSVĢ aizvadītā gada aktualitātēm un direktores Ilzes Vilkārses svētku uzruna. Nedaudz novirzoties no formālās daļas, no skatuves dinamiskos un roķīgos mūzikas ritmos klātesošos iekustināja spīdoliešiem labi zināmā grupa, kas ir neiztrūkstoša katrā skolas pasākumā, un tad bija laiks ķerties pie gada nominācijām. 

Balvas tradicionāli tika piešķirtas astoņās kategorijās. 

Kā pirmā saņemt atzinību uz skatuvi devās JSVĢ dežurante Valentīna Stuģe, kura tika atzīta par gada tehnisko darbinieci. Video pieteikumos kolēģi un skolēni viņu raksturoja kā mācību iestādes vizītkarti un kopumā pozitīvu un smaidīgu cilvēku. 

Nominācijā “Gada vecāki” par savu ieguldījumu balvu saņēma Līga Vodopjanova-Upāne un Uldis Upāns, bet par gada absolventu šogad tika atzīts JSVĢ tagadējais darbinieks Mārtiņš Dunajevs. 

Balvu nominācijā “Gada sadarbības partneris” saņēma “Sabiedriskā centra” jaunatnes lietu speciāliste Jeļena Grīsle, kura savā pateicības runā atzīmēja, ka ar JSVĢ sadarbojas jau piecpadsmit gadu. Sadarbības gaitā ir sniegts atbalsts apmācību projekta “100 grami parlamenta” īstenošanā, kā arī “Sabiedriskais centrs” ir kļuvis par daudzu Spīdolas skolēnu iecienītu pēcskolas apmeklējumu vietu. 

Kategorijā “Gada klase pamatskolā” četru nominantu konkurencē atzinību izcīnīja 8.kom klase, kas regulāri plūc uzvaras laurus dažādos skolas pasākumos, un jāatzīst, ka te liels nopelns ir klases atraktīvajam audzinātājam Naurim Kaņkam. Savukārt vidusskolas līmenī par gada klasi tika atzīta 12.kom. 

Gada skolēna balvu no skolas direktores rokām saņēma 12.kom klases audzēknis Markuss Brasavs-Muižnieks, kurš tika raksturots kā daudzpusīgs, aktīvs un radošs, ar milzīgām darba spējām apveltīts ideju ģenerators, videokameras pavēlnieks, skolas interešu pārstāvis un tās vārda popularizētājs. 

Pasākuma kulminācijā balva tika pasniegta nominācijā “Gada skolotājs”. Tās saņēmēja tika raksturota kā cilvēks ar milzu darbaspējām, sirsnīgu raksturu, spēju nomierināt apkārtējos pat visstresainākajās situācijās un ar nesavtīgu pašatdevi iesaistīties skolēnu mācību uzņēmumu atbalstīšanā un citās aktivitātēs. Un tā ir – vācu valodas skolotāja Dzintra Aploka. 

Par Spīdolas dienas norisi pozitīvas atmiņas ir arī tās apmeklētājiem. 

“Man pasākums ļoti patika. Tā bija iespēja atvilkt elpu, atpūsties no mācībām, iepazīt Spīdolas dienas tradīcijas pasākumā, kas iepriekšējos gadus “kovida” dēļ nenotika. Patika, ka pasākums notika kultūras namā, kas ir daļa no vēstures, jo, kā zinām, tieši tur bija Spīdolas ģimnāzijas pirmās mājas,” atmiņās dalās Sandis Grinbergs no 9.soc klases, kurš aizvadīto Spīdolas dienu dēvē par saliedējošu pasākumu.” 1 

Līdzīgās domās ir arī daudzi citi tā apmeklētāji, un tas ļauj domāt, ka ilggadējā tradīcija joprojām tiek lieliski turpināta un pārsteigumi nebeigsies arī nākamgad. 

Avoti: 

1Intervija ar Sandi Grinbergu no 9. soc klase 

Atbildēt