Estētiskais maršruts pa Jelgavu

Bez tēmas

Šajā laikā nav daudz lietas, ko darīt, tāpēc pastaiga ir lielisks veids, kā pavadīt laiku. Ievērojot drošības noteikumus, varat doties pastaigā viens pats, ar tuvu draugu vai ar ģimenes locekli.

Mūsdienās ļoti svarīgs ir “aesthetic”. Arī Jelgavā ir estētiskas vietas, kuras mēs ikdienā redzam, bet nekad nenovērtējam. Ar šo rakstu, ceram Jūs iedvesmot šīs vietas aplūkot no cita skatu punkta.

Maršrutu veica Dace un Katrīna.

Informāciju par maršrutu un objektiem lasi pievienotajā failā.

Pirmo mēs apmeklējām Vecpilsētas ielas kvartālu. Vecās ēkas rada atmosfēru, kas liek aizdomāties par senajiem laikiem. Cik burvīgi ir staigāt un apbrīnot ēku arhitektūru! Staigājot cauri kvartālam, mēs pat nepamanījām, cik daudz laiks bija pagājis.
Tālāk gājām aplūkot Sv. Jāņa evaņģēliski luterisko baznīcu. Šī nav ļoti zināma baznīca Jelgavā, tomēr tā ir tik skaista! Baznīcā vēl joprojām notiek dievkalpojumi. Mēs iekšā nebijām, bet mēs ilgu laiku pakavējāmies, aplūkojot baznīcas izskatu.

Tālāk – Trīsvienības baznīcas tornis. Covid-19 dēļ nebijām iekšā, bet tas neapturēja mūs no torņa apmeklēšanas. Pa ceļam uz torni paņēmām kafiju un apsēdāmies baznīcas priekšā uz soliņa. Šeit dažas stundas pavadījām runājot par visu un neko. J. Čakstes piemineklis rada patriotisma sajūtu, kas šo brīnišķo vietu tikai papildina.
Estētisks maršruts nebūtu pilnīgs, ja tajā nebūtu baroka stila pils – Jelgavas pils. Šoreiz arī apstaigājām pils parku un apkārtni. Parkā ir tik maģiska enerģija, ka staigājot acis mirdz apbrīnā.
Kad nonācām pie Valdekas pils, bija jau sācis krēslot. Lai gan pilī nevar ieiet, to ir jauki apskatīt. Ja sanāk apmeklēt Valdekas pili saulrietā, tad ir pavisam skaisti.

Ja vēlies redzēt kādu sev tuvu objektu nākamajā maršrutā, raksti instagram spidola.mua_

Atbildēt