Pavasara recepte – Mandeļu miltu kēkss

Bez tēmas
Attēlu rezultāti vaicājumam “muffin”

Ārā vējo smaržīgs pavasara vējš, saulīte ar zobiņiem liecina par to, ka ir iestājies pavasaris. Tāpat kā citus mēnešus, arī martā mēs turpinām domāt un priecāties par garšīgajām maltītēm. Tādēļ šeit varēsiet pamēģināt uztaisīt garšīgo kēksu. Gaisīgs un gards kēkss ar mandeļu miltiem. Papildini kēksu ar aveņu vai pūdercukura glazūru.

Mīklai: 175g margarīns vai mīksts sviests, 175g pūdercukurs, 3 olas, 100g milti, 75g mandeļu milti, ½ TK-cepamais pulveris, 1 TK-mandeļu esence, 3 ĒK-piens.

Glazūrai: 200g pūdercukurs, 100g avenes, 30g mandeļu skaidas.

Pagatavošanas laiks1 stunda
Porcijas6
SarežgītībaViegli
Pasniegšanas veidsAtdzesēts

Pagatavošanas soļi:

1.Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C.

2.Lielā bļodā saliec visas mīklai nepieciešamās sastāvdaļas un ar miksera vai karotes palīdzību samaisi. Kad mīkla vienmērīga un nav miltu vai margarīna/sviesta kunkuļu, būs gatava.

3.Ietauko vai ieklāj ar cepampapīru garenā kēksa formu un salej tajā mīklu. Kēksu liec cepeškrāsnī un cep 40 minūtes, līdz virsma zeltaina bet iedurtais kociņš iznāk laukā pēc ieduršanas sauss. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē un izņem no formas.

4.Kamēr kēkss cepas, gatavo glazūru. Avenes liec virtuves kombainā kopā ar pūdercukuru un kārtīgi sajauc vienmērīgā masā. Aveņu sula palīdzēs glazūrai būt šķidrai.

5.Gatavo glazūru zied virsū kēksam un apkaisi ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Atbildēt