Februāra recepte

Bez tēmas

Vai gada pirmo mēnesi aizvadīji izgaršojot vismaz vienu paša gatavotu maltīti dienā? Ja vēl neesi paspējis garšīgo apņemšanos īstenot, nekas – laiks pievērsties februāra vēderpriekiem. Tā kā šomēnes ziema nesolās atkāpties un pavasara vēsmas manām vien kādā saulainākā dienā, maltīšu ziņā nekas daudz nav mainījies.

Attēlu rezultāti vaicājumam “pancakes”
Plānās pankūkas ar ceptiem banāniem un karameļu mērci 
SarežģītībaViegli
Porcijas4
Pagatavošanas laiks1 stunda
PasniegšanaPasniegt uzreiz pēc pagatavošanas

Sastāvdaļas; 100 g sviests, 60g Demerara cukurs, šķipsna sāls, 2 ĒK tumšais rums, 3 ĒK saldais krējums, BANĀNIEM: 4 banāni, 40g sviests, 1 laims, 1 ĒK Demerara cukurs.

  1. Cep plānās pankūkas.

2.Kad pankūkas gatavas, sagatavo karameļu mērci. Nelielā katliņā vai pannā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru, sāli un tumšo rumu. Iemaisa saldo krējumu un uz nelielas liesmas karsē vēl 4-5 minūtes, tad nogriež uguni.

3.Kamēr mērce gatavojas, nomizo banānus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad saīsina vēl uz pusi, no katra banāna iegūstot četras šķēles. Citā pannā izkausē sviestu, tam pievieno rīvētu laima miziņu un sulu, cukuru, rumu un liek cepties banānus. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz banāni no ābām pusēm zeltaini.

4.Liek banānus uz pankūkām, pārslaka ar karameļu mērci. Ja vēlas, var uzrīvēt vēl nedaudz laima miziņas, pārkaisīt cukuru vai pārslacīt ar rumu.

Lai labi garšo!

Atbildēt