Thrift shopping jeb iepirkšanās mazlietoto apģērbu veikalā

Bez tēmas

Ļoti populāra aktivitāte pēdējā laikā ir thrift shopping. Protams, šajā laikā to nevar darīt, tomēr vēlos pastāstīt par pozitīvajām un varbūt ne tik labām lietām par šo nodarbi.

Nenoliedzami viens no lielākajiem zemes piesārņošanas avotiem ir tieši apģērbu ražošana. Ik pa laikam rodas jauna popularitāte kādam priekšmetam vai dizainam, un tas parādās gandrīz visos apģērbu veikalu plauktos. Tie tiek ražoti ļoti lielos daudzumos, kamēr tos neaizstāj kaut kas jauns. Šī pārmērīgā ražošana atstāj negatīvu ietekmi uz vidi, jo tā izlaiž vairāk oglekli atmosfērā.

Tādā veidā iepirkšanās mazlietoto apģērbu veikalos ietekmē vidi pozitīvā veidā. Tas samazina apģērbu izšķēršanu. Kā arī parasti šādos veikalos ir grūti atrast divas vienādas lietas, tāpēc ir iespēja atrast unikālus apģērba gabalus. Unikālie gabali ļauj ikkatram atrast un attīstīt savu personisko

stilu. Protams, nevar nepieminēt izdevīgumu. Kuram gan nepatīk ietaupīt naudu? Šie veikali ir ideālā vieta, kur var iegādāties jautras lietas par lētām cenām. Bieži vien atrastās drēbes ir par lielu vai ir tā viena detaļa, kas izbojā drēbes kopīgo izskatu. Tādā veidā cilvēki attīsta savas šūšanas prasmes un radošās prasmes. Ar šīm drānām var izpausties, radīt kaut ko jaunu.

Thrift shopping ir jautra aktivitāte, ko darīt vienam vai ar draugiem. Palielinoties šo vietu popularitātei, var redzēt ar

vien vairāk pusaudžus, jauniešus. Manuprāt, tas ir jauki, jo, kad vēl varēja iepirkties, man ar draugiem tas bija pasākums – kurš atradīs glītākas lietas? Kurš atradīs kaut ko, kas derēs perfekti? Pēc tam viens otram atrādījām iegādātās drēbes gluži kā modes šovā.

Tomēr katram “trendam” ir negatīvas puses. Es atceros, kad es biju mazāka tas bija apkaunojoši iet mazlietoto apģērbu veikalos iekšā, bet tagad tas ir neparasti neiet uz tiem. Tādā ziņā, man nepatīk, ka lietas, vietas, uzskati kļūst pieņemami tikai tad, kad tas ir populāri.

Esmu bijusi vairākās vietās, kur valda sāncensības atmosfēra – kurš atradīs smukāku apģērba gabalu? Varbūt tas ir kaut kas, ko es esmu sajutusi, bet tas nešķiet tālu no patiesības, jo vienmēr būs kāds, kurš centīsies citus apsteigt. It īpaši ar populārām lietām vai aktivitātēm. Cilvēka degsme tiekties uz labāko ir neizbēgama, tomēr šajā gadījumā šī degsme var arī būt negatīva.

Mums visiem, kuri iet iepirkties mazlietoto apģērbu veikalos, ir jāatceras, ka mums ir iespēja izvēlēties, vai mēs ejam thrifting vai ejam iepirkties “dārgākos” veikalos. Ir cilvēki, kuriem tādas izvēles nav, jo tieši mazlietotie apģērbu veikali ir vieta, kur varēs nopirkt ko jaunu.

Domāju, ka thrift shopping ir perfekta nodarbe, ar kuru var glābt vidi, ietaupīt naudu un attīstīt savu stilu, tomēr es ceru, ka šī nodarbe nekļūs atkal muļķīga, kad parādīsies nākamais “trends”.

*Attēli tika uzņemti pirms karantīnas ierobežojumiem!