1. Biezpiena plācenīšu recepte

Bez tēmas

Biezpienu plācenīši ir baltkrievu, krievu, ukraiņu, latviešu (biezpiena plācenīši), lietuviešu un serbu ēdiens. To vienkāršība un garšīgā garša ir padarījusi tos ļoti populārus Austrumeiropā.

Lai plācenīši būtu veselīgāki, receptē var likt mazāk cukura un parastos baltos kviešu miltus aizstāt ar pilngraudu, tikai tad biezpiena plācenīši sanāks tumšāki, bet garšos lieliski tik un tā.

Lai pagatavotu biezpiena plācenīšus jums vajag:

  1. 600 g Biezpiens
  2. 1 Ola
  3. 2 TK Cukurs
  4. 1 šķipsniņa Sāls
  5. 1 TK Vaniļas cukurs
  6. 100 g Milti
  7. Eļļa cepšanai (Kausētais sviests mūsu gadījumā)

Pagatavošana:

  1. Saspaida biezpienu vienmērīgā masā, iesit olas.
  2. Biezpienam pievieno miltus un pienu, lai veidojas vienmērīga konsistence. Cukuru un sāli pēc garšas. Atkarībā no biezpiena biezuma vai šķidruma, pienu var pieliet mazāk. Plācenīšu massa nevar būt līstoša.
  3. Plācenīšu massu ar koka karoti liek uz sakarsētas pannas ar eļļu un cep no abām pusēm. Plācenīšus vislabāk cept labas kvalitātes pannā, jo tie mēdz piedegt.
  4. Vislabāk garšo ar krējumu un cukuru vai ievārījumu.
  5. Labu apetīti!

Atbildēt