Videi draudzīgās silto dzērienu krūžu alternatīvas

Bez tēmas

Atkārtoti lietojamās silto dzērienu krūzes/pudeles

Šodienas rakstā mēs runāsim par – papīra krūzītēm. Biežvien krūzes nav pārstrādājamas vai kompostējamas, jo tās nav izgatavotas tikai no papīra. Papīra krūzes ir paredzētas karstu vai aukstu šķidrumu noturēšanai, neuzsūcot šķidrumu arī nesadaloties. Tātad lielākā daļa papīra tasīšu ir pārklātas ar plastmasu kārtu.

Katru gadu kafijas dzeršanai ( parasti līdzņemšanai ) tiek izmantoti 16 miljardi papīra tasīšu, kā rezultātā tiek nocirsti 6,5 miljoni koku, milzīgs ūdens daudzums tiek izniekots, un arī pietiekami daudz enerģijas, kopumā ļoti slikti dabai.

Kā ar krūzes vāciņiem?

Vāciņi ir būtiska vienreiz lietojamo krūzīšu sastāvdaļa, lai novērstu izšļakstīšanos un apdegumus. Taču, tam ir savas problēmas. Plastmasas vāki bieži tiek izgatavoti no plastmasas. Pārstrādei, bieži vien tos nepieņem lielākā daļa pārstrādes pakalpojumu. Materiāla šķirošana, tīrīšana un otrreizēja pārstrāde prasa vairāk resursu, un tai ir lielākas izmaksas, nekā vienkārši izveidojot jaunu vāciņu.

Aplūkosim alternatīvas tradicionālajām papīra glāzēm un kuras izmantot tikai vienu reizi, bet tad izmet atkritumos, un lielākajā daļā nepārstrādā!

  1. Stikla kafijas krūze

Viegla, izturīga, videi draudzīga krūze kafijas līdzņemšanai maigos toņos. Lieliski ietilpst jebkurā standarta kafijas automātā.

Izbaudiet savu kafiju stilīgā, kompakta izmēra stikla kafijas krūzē ar silikona vāciņu un apvalku. Silikona apvalks nodrošina neslīdošu, karstuma izturīgu satveršanas virsmu. Hermētisks vāciņš aizsargā pret noplūdēm.

Var pārstrādāt

+ Var mazgāt traukumašīnā

+ Pieejams kompaktos izmēros, piemērots arī kafijas automātiem

–  Viegli salauzt, ja nokrīt zemē

2. Nerūsējošā tērauda termos

Nerūsējošais tērauds ir netoksisks materiāls. Tas ir metāls, no kura neizplūst ķimikālijas, pat ja pudele tiek bojāta vai piepilda pudeli ar verdošiem šķidrumiem, piemēram, tēju un kafiju. Tas ir cenas vērts, ņemot vērā kvalitāti, izturību, temperatūras kontroli.

+ Dzēriens stundām ilgi saglabāsies auksts/silts

+Izturīgs materiāls, kalpos gadiem

Trūkumi:

– Nevar izmantot mikroviļņu krāsnī, dzēriena uzsildei

3. SILIKONA KRŪZE

Silikons ir pārsteidzošs! Tas ir daudz pārāks par plastmasu, izturīgāks un okeānam draudzīgāks nekā plastmasa. Tas kalpo ilgāk un labāk iztur karstumu un aukstumu nekā plastmasa. To var droši lietot gan aukstiem, gan karstiem dzērieniem. Ir arī pieejami arī silikona kafijas/tējas dzērienu vāciņi, kaitīgās plastmasas vietā.

+ Drošs mikroviļņu krāsnī

+Var mazgāt trauku

+ Viegls

Trūkumi:

– Neuztur siltumu tik ilgi, cik citas alternetīvas

– Pieskaroties var būt karsts

Atkārtoti lietojamās krūzes lietošana ir vienkāršs veids, kā samazināt savu atkritumu daudzumu un arī ietaupīt naudu, jo daudzas kafejnīcas vai degvielas uzpildes stacijas sniegs atlaidi, ja kafiju uzpildīsiet izmantojot līdzi savu atkārtoti lietojamo krūzi.

Lai gan izskats nav viss, tas noteikti palīdz, kad runa ir par atkārtoti lietojamām krūzēm.. Gludas un modernas, atkārtoti lietojamas krūzes mūsdienās ir pieejamas dažādās neparastās krāsās un dizainā no plašā zīmolu klāsta. Tās var arī nopirkt ar dažadiem tekstiem un bildēm. Tā ir arī izcila dāvana svētkos. Tā ir praktiska un dabai draudzīga dāvana, kas izrāda rūpes pret tās saņēmēju un tajā pašā laikā var būt ļoti lietišķa un profesionāla dāvana.

Vai jūs zināt, ko ienīst gandrīz tikpat ļoti kā vienreizējās kafijas tases? Aukstā kafija! Atkārtoti lietojamām kafijas krūzēm ir dubultsienas, tāpēc tās lieliski saglabā siltumu — daudz labāk nekā vienreizējās lietošanas līdzinieces. Lieliski piemērots tām aukstākajām dienām, kad jūsu kafija vai tēja sāk atdzist, pirms esat paguvis to iedzert.

Bet nav jēgas iegādāties atkārtoti lietojamu kafijas krūzi, ja jūs to vienkārši aizmirsīsit katru dienu un jums būs jāiegādājas vienreizējās lietošanas krūzes. Atstājiet to somā — viss, kas jums jādara, lai neaizmirstu paņemt līdzi savu atkārtoti lietojamo krūzi!

Visbeidzot, ir ļoti svarīgi, lai atkārtoti lietojamā krūze būtu tīra un reprezentabla. Vairumu var mazgāt trauku mašinā. Ar rokām arī tās ir vienkārši izmazgājamas.

Tīrs ir zaļš!

Izmantotā literatūra

Izceltais attēls –  Atkārtoti lietojamās silto dzērienu krūzes/pudeles. Pinterest. (2023, January 28). Retrieved March 31, 2023, from https://www.pinterest.com/pin/9359111718662250/

Atbildēt