Mīmu vēsture #4 – Neuzticīgs puisis

Humors

Vēsture

Par mīma pamatu kļuva spāņu fotogrāfa, Antonio Guillema, fotogrāfija, kas 2015. gadā tika  uzņemta priekš “Shutterstock” vietnes. Pats autors šim attēlam devis nosaukumu “neuzticīgs puisis pastaigājas ar savu meiteni un atskatās uz citu skaistuli”.

Fotogrāfijas centrā ir jaunā trijotne- puisis, kas pastaigājas ar savu mīļoto un meitene uz kuru viņš lūkojas. Antonio atzīstās, ka uz attēla ir pilnīga improvizācija. 

Pirmo reizi attēls tika izmantots, kā mīms 2017. gadā turku “Facebook” kopienā, kas ir veltīta progresīvai rokmūzikai. Vēlāk viens “Instagram” vietnes lietotājs publicēja šo fotogrāfiju un piedāvāja saviem sekotājiem atzīmēt savus vieglprātīgus draugus.

2017. gada augustā fotogrāfija ar trijotni kļuva populārā “Twitter” sociālo tīklu vietnē, kur lietotāji piedāvāja savas mīma variācijas.

Nozīme

Mīmā puisis apraksta galveno varoni, meitene sarkanajā kleitā vēlmi vai sapni, bet mīļotā kādu šķērsli, lai sasniegtu kāroto. Mīmu izmanto, lai aprakstītu dzīves situācijas, kad mums vajag atteikties no kaut kā vajadzīgā vai labā kaut kam patīkamam, bet ne vienmēr noderīgam. 

Piemēri:

Piemēri izveidoti ar https://imgflip.com/memegenerator

Vāka attēls no https://www.flickr.com/photos/ochre_jelly/45848941492

Atbildēt