”Gatavo ar zvaigzni” /5.raksts/

Horoskops, Iedevsma, Receptes

Spēcīgi cilvēki, kas apveltīti ar praktiskumu. Dzīvē var traucēt pārliekais prasīgums pret citiem cilvēkiem. Varētu būt grūti veidot harmoniskas attiecības ar līdzcilvēkiem, sevišķi vēlākos gados, kad paša ambīcijas tikai augs. Vieglāk sapratīsies ar svešiem nekā savējiem, jo pret tuviniekiem un draugiem būs prasīgāks. Visu grib panākt pārāk ātri, tāpēc nereti riskēs. Dzīvē iespējamas grūtības, šķēršļi, bet tas viņu nesarūgtinās, drīzāk pretēji – viņš labprāt cīnīsies ar vējdzirnavām.

Labās īpašības:

  • Enerģisks
  • Jautrs un dzīvespriecīgs
  • Atvērts un atsaucīgs
  • Piemīt liels optimisms

Sliktās īpašības:

  • Izteikta tendence pārspīlēt
  • Neapdomība

Kas jāievēro, saskarsmē ar strēlnieku?

Ieteicams runāt tikai taisnību, pašam būt taisnīgam un godīgam, jo pretējā gadījumā tūlīt tiks pārtraukta iesāktā saruna. Ļoti piemērota un labvēlīga tēma sarunas vai pārrunu sākšanai var būt iemīļotais temats par darbu, dzīvniekiem vai izbraukumiem un ceļojumiem.

Mīlestība

Ģimenes pavards nenotur Strēlnieku ar savu siltumu. Apprecēties viņam ne visai gribas, un pie ģimenes dzīves pierod ar lielām grūtībām. Pēc kāzām, saprotams, mīlas jūra sāk iztvaikot un kļūst mazāka, līdz līdzinās ģimenes dīķītim. Tas, ka mūžā kopumā kaismes avots nepaliek vientulībā, ir taisni vai brīnums.

Krāsa: indigo un sarkani oranža.

Zodiaka zīmes ēdiens

Napoleona kūka

Napoleona kūka ir paredzēta perfekcionistiem un ideālistiem, tā prasa rūpīgu uzmanību detaļām. Lieliski slāņains un drupans, Napoleons atbalstīs visas jūsu nākotnes vīzijas. Kūkai ir daudz pagatavošanas soļi, bet strēlnieks tiks galā, bez pārlieku pūlēm.

Recepte

Napoleona kūka ar vārīto krēmu

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 3 glāzes kviešu miltu (250 ml glāze)
  • 1 glāze skāba krējuma
  • 250 g sviesta
  • 1 ēdamkarote etiķa vai degvīna (nav obligāti)
  • 1 ola

Krēmam:

  • 0,5 l 3,5 % piena
  • 5 olas
  • 5 ēdamkarotes cukura olām un vēl nedaudz sviestam
  • 5 ēdamkarotes miltu
  • 200 g sviesta
  • 15 g vaniļas cukura
  • 1 citrona miziņa
  • pēc izvēles pūdercukurs rotāšanai

Pagatavošana:

  1. Miltus ber bļodā, turpat sagriež sviesta gabaliņus un ar nazi vai konditoru lāpstiņu iekapā, līdz masa kļuvusi viendabīga. Šādi sastrādāta mīkla būs trausla un slāņaina.
  2. Pievieno olu un arī iekapā.
  3. Tad pievieno krējumu, etiķi vai degvīnu (kādu no šiem pievieno, lai mīklas slāņi ir trauslāki, bet tas nav obligāti). Turpina kapāt, līdz sastrādāta viendabīga mīkla.
  4. Ar rokām izveido kukulīti, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu atpūsties.
  5. Pa to laiku gatavo krēma pirmo daļu. Mazā katliņā liek vārīties pienu, lielākā uzvāra ūdeni. Olas saputo ar cukuru un miltiem gaisīgā masā, karsto pienu tievā strūklā ieputo olu masā.
  6. Olu masu lej atpakaļ mazajā katliņā, krēmu, nepārtraukti maisot, ūdens peldē karsē, līdz masa sabiezē krēma konsistencē. Krēms atdziestot vēl mazliet sabiezēs.
  7. Krāsni ieslēdz uz 200 °C temperatūru. Mīklu sadala 4 daļās.
  8. Izklāj plātis ar cepamo papīru. Mīklu sāk rullēt uz plāts, lai veidojot taisnstūra formu. Ja plāksnes malas nav taisnos leņķos, tās var ielocīt un rullēt vēl, kamēr izdodas plāni un smuki. Nav vajadzības panākt, lai visas kārtas būtu precīzā izmērā, jo pēc cepšanas tās tiks pielīdzinātas.
  9. Mīklas plātni ar dakšiņu sabaksta, lai tā cepot nedeformētos.
  10. Visas četras plātnes izcep gaiši brūnas. Mīkla kļūs viegla, drupana un slāņaina. Atdzesē.
  11. Sviestam pievieno rīvētu citrona miziņu. Sviestu saputo ar vaniļas cukuru 2–3 ēdamkarotēm cukura, līdz tas izkusis.
  12. Sviesta masai pa karotei pievieno vārīto masu, un turpina putot, līdz krēms kļuvis gaišāks, vieglāks un palielinās tilpumā.
  13. Mīklas plātnes liek vienu virs otras un ar šķērēm apgriež vienādas. Ar nazi griežot, plātnes var ieplaisāt.
  14. Nogrieztās malas liek bļodā un ar kartupeļu stampu saspiež drumstalās.
  15. Krēmu sadala 5 daļās. Plātnes pārziež ar krēmu un kārto vienu virs otras.
  16. Arī kūkas maliņas noklāj ar krēmu.
  17. Ar drumstalām nokaisa kūkas virsu un maliņas.
  18. Ar divām lāpstiņām kūku noceļ no darba virsmas un pārceļ uz skaista šķīvja.
  19. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar pūdercukuru. Pēc pāris stundām kūka būs savilkusies, to varēs sagriezt gabaliņos un pasniegt.

Lai labi garšo!

Atbildēt