Iemesli kādēļ nemēģināt ekstāzī

Padomi

Diezgan daudzi jau ir dzirdējuši par šo narkotiku, kura ir tabletes veidā ar dažādiem zīmējumiem. MDMA ir lielākoties populārs ballītēs un nakts klubos, bet šajā situācijā, kamēr nevar rīkot ballītes, cilvēki joprojām pamanās lietot eksāzī.

Liela daļa cilvēku šo narkotiku izvēlas kā savu pirmo, jo tā esot vismierīgākā, bet patiesībā tā nav. Šī mazā tablete var būt letāla pat nelielā daudzumā. Ekstāzī ir ļoti atkarību izraisošs un tā efekti var izraisīt psihiskas problēmas. Pat ja vienu reizi pamēģināsi, efekti var būt ļoti dažādi- apetītes zudums, žokļa saspringums, kas liks tev daudz košļāt pret tavu gribu, daudz enerģijas, augsts assinspiediens, kas izraisīs bezmiegu. Pēc efekta beigšanās sākas briesmīgākais: ļoti liela nomāktība, jo MDMA palielina seratonīna daudzumu un nākamajā dienā tā tik pat kā nav, aizkaitināmība un agresija, atmiņas zudumi un apetītes zudums. Ja ieņem šo vielu lielos daudzumos, rēķinies, ka vairākas dienas izturēsi bez miega un ēšanas, kas ļoti ietekmēs tavu fizisko un mentālo veselību.

Tā kā šī ir atkarību izraisoša viela, nekas nebeigsies ar vienu reizi. Pēc pāris reižu lietošanas tavs ķermenis beigs ražot serstonīnu, kas dod tev dzīvesprieku un fiziski vairs nevarēsi dzīvot bez šīm vielām. Pēc iedarbības beigšanās efekti būs tik briesmīgi, ka negribēsi tos piedzīvot, līdz nonāksi punktā, kad lietosi ekstāzī katru dienu, lai vienmēr būtu laimīgs.

Ļoti liels risks ir iegādājoties to no nezināmiem avotiem (uz ielas), nav zināms, kas ir iekšā šajā tabletē. Tajā var būt iejaukts kokaīns, metamfetamīns, ketamīns un bieži pat vannas sāls. Narkotikas jau ir bīstamas, bet gadījumā, kad nezini ko tu lieto, nekas tevi nevarēs izglābt, ja tavs organisms slikti reaģēs.

Pat ja labākajā gadījumā nekas slikts šo narkotiku lietotājam nenotiek, ir daudzi citi riski. Tā kā ekstāzī ir nelegāls, ja tevi pieķer to lietojot, ir liels sods, arī nekam nenoejot greizi, tas ir dārgs un nav tā vērts. Šie neilgie laimes efekti nav tā vērti, lai sabojātu savu dzīvi.

Domā par sevu veselību un neizvēlies narkotiku ceļu, jo tās tiešām pārņems tavu dzīvi un būs viss, par ko domāsi. Ekstāzī nevajadzētu būt variants laimes sasniegšnai.

Atbildēt