12 interesanti fakti par Melnās jūras dzīvniekiem

Bez tēmas, Ziņas

autores Veronika un Anastasija

Sveiki visiem, šīs ir ziņas.

Šodien mūsu ieraksts ir par Melnās jūras dzīvniekiem.

Daudzas ģimenes ierodas šeit atpūsties gadu no gada, taču joprojām daži cilvēki saprot, cik daudz pārsteidzošu un dažreiz pat biedējošu radību dzīvo Melnās jūras dzīlēs.

1.Kopumā Melnajā jūrā dzīvo divarpus tūkstoši dzīvo būtņu sugu. Tas nav daudz – piemēram, Vidusjūrā ir aptuveni deviņi tūkstoši sugu.

2.Plēsīgo mīkstmiešu rapana savulaik ar kuģiem Melnās jūras ūdeņos ieveda no Tālo Austrumu jūrām, un tā šeit lieliski iesakņojās.

3.Vasaras beigās Melnās jūras ūdeņi dažkārt mirdz fosforējošo nakts gaismas aļģu dēļ.

4.No visiem Melnās jūras dzīvniekiem tikai četras sugas pieder zīdītājiem.

5.Atšķirībā no vairuma citu jūru un okeānu, Melnās jūras ūdeņos dzīvība nav sastopama dziļumā, kas pārsniedz divus simtus metru. Vienīgais izņēmums ir daži baktēriju veidi. Tas ir saistīts ar faktu, ka Melnās jūras dziļie ūdeņi ir ļoti bagāti ar sērūdeņradi.

6.Melnajā jūrā ir haizivis. Tie ir katrans, saukti arī par dzeloņhaizivīm. Tie neuzbrūk cilvēkiem un parasti ir pieticīgi, bet indīgās tapas uz viņu mugurām padara tos bīstamus. Par laimi, šīs zivis ir ļoti kautrīgas un cītīgi izvairās no cilvēkiem.

7.Papildus katranam starp Melnās jūras dzīvniekiem ir arī citi bīstami iedzīvotāji. Visbīstamākie, iespējams, ir jūras pūķi – to ērkšķos ir vēl spēcīgāka inde nekā katrans ērkšķos.

8.Melnajā jūrā ir divas dažādas delfīnu sugas.Tās ūdeņos ir arī roņi.

9.Jūras zvaigžņu Melnajā jūrā praktiski nav.

10.Indīgās medūzas ir sastopamas arī Melnās jūras ūdeņos, taču tās nav bīstamas cilvēkiem.

11.Melnās jūras skorpionzivs jeb jūras ruff ir ļoti biedējoša izskata zivs, kas klāta ar vārpām un izaugumiem. Tās ērkšķi ir indīgi.

12.Jūras kaķis jeb dzeloņraja ir vēl viens bīstams Melnās jūras faunas pārstāvis. Ar astes sitienu ar indīgu smaili galā viņš spēj ievainot dziļu brūci.

Sekojiet mūsu jaunumiem, lai nepalaistu garām interesantāko.

Atbildēt