Olimpiskās spēles Pekinā 2022

Bez tēmas, Ziņas

autores Veronika un Anastasija

brīdinam , ka informācija var būt neprecīza.

Sveiki visiem, šīs ir ziņas. Šodien mūsu ieraksts ir par Olimpiskām spēlēm.

Starptautisks sporta pasākums, kas norisinājās no 2022. gada 4. līdz 20. februārim Pekinā, kā arī daļēji Džandzjakou un Jancjinas pilsētās. Priekšsacensības sākās 2. februārī. Kopā tika izspēlēti 109 medaļu komplekti. Kopumā piedalījās 91 valsts. Arī Latvija.(Pekina tika pasludināta par olimpisko spēļu rīkotājpilsētu Starptautiskās Olimpiskās komitejas sesijā 2015. gada 31. jūlijā Kualalumpurā. Tā kļuva par pirmo pilsētu pasaulē, kurā norisinās gan vasaras, gan ziemas olimpiskās spēles).

Emblēma
2017. gada decembrī tika atklāts 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu oficiālais logotips. Emblēmu sauc par “ziemas sapni”. Galvenā emblēmas daļa ir attēlota viļņotas lentes, sporta objektu, slēpošanas trašu un slidotavu veidā. Lentes kontūra atveido ķīniešu rakstzīmi 冬 (ziema), emblēma atgādina slidotāja figūru augšpusē un slēpotāja siluetu apakšā. Emblēmas zilā krāsa simbolizē nākotni. Dzeltens un sarkans (Ķīnas karoga krāsas) simbolizē tiekšanos, jaunību un vitalitāti. Zem logotipa ir uzraksts “Pekina 2022”, vēl zemāk – pieci olimpiskie gredzeni. Burtu forma atspoguļo ķīniešu papīra griešanas tehnikai raksturīgās iezīmes.

Lāpa
Olimpiskā lāpa ir obligāts spēļu atribūts, un katrai Olimpiādei tai ir unikāls dizains. 2022. gada olimpisko spēļu lāpa Pekinā bija dizains spirāles formā, kas atgādināja plīvojošu lenti. Ārējam attēlam lāpu sauc par “Lidojošo”.

Talismans
2019. gada septembrī Pekinas olimpisko spēļu organizatori prezentēja sacensību oficiālo talismanu. Viņi kļuva par pandu vārdā Bing Dun Dun, tērpušies ledus kostīmā, kas atgādināja skafandru. Spilgti daudzkrāsaini gredzeni, kas atrodas ap pandas purnu, simbolizē Pekinas ledus un sniega arēnas, kas aprīkotas ar jaunākajām tehnoloģijām, bet sirds uz kreisās ķepas simbolizē Ķīnas viesmīlību.

Medaļas
Pirmā vieta visas olimpiādes laikā izcīnīto medaļu skaitā ir Norvēģijai(37medaļas).Otro vietu kopvērtējuma tabulā ieņem Vācija(27medaļas). Trešā vieta Ķīnas Republikai(15medaļas).Latvija kopvērtējumā ir uz 38 vietas.

Sekojiet mūsu jaunumiem, lai nepalaistu garām svarīgāko un interesantāko.

Atbildēt