Mīmu vēsture #1 – Pepe varde.

Humors

Pepe varde” – slavens interneta mīms, kas “ceļo” pa internetu jau vairāk nekā 10 gadus.

Vēsture

Pirmo reizi ”Pepe varde” parādījās 2005.gadā, amerikāņu mākslinieka un karikatūrista Meta Furija melnbaltajā komiksā par pusaudžiem-briesmoņiem “Zēnu klubs”. Populārs ir kļuvis fragments no komiksa, kurā ir attēlota Pepe, sakot frāze “Feels good, man”.

Savu popularitāti internetā ”Pepe varde” ieguva 2008.gadā, kad to publicēja 4chan imageboard tipa mājaslapā, kurā diskusijas risinās angļu valodā. Tieši tur, vardi izkrāsoja ierastajā zaļajā krāsā. Mīms ieguva nosaukumu “Feels good, man”. Pepe ļoti iepatikās 4chan lietotājiem, tie sāka izmantot vardes seju, lai atspoguļotu dažādas emocijas un situācijas – skumjas, dusmas, pārsteigumu.

2009.gadā Pepi padarīja bēdīgu, nolaižot lūpu stūrīšus, bet viņas slavenā frāze tika nomainīta uz “Feels bad, man”. No tā brīža varde izgāja no slavena imageboard 4chan un sāka iegūt popularitāti visā internetā. 2015.gadā ”Pepe varde” kļuva par vispopulārāko mīmu sociālajos tīklos – Twitter un Tumblr, kā arī ieņēma 6.pozīciju svarīgāku mīmu sarakstā pēc laikrakstu Daily News un Analysis versijām.

Nozīme

Šobrīd mīms ar ”Pepe vardi” ir bieži sastopams ar frāzi “Tu nekad nesapratīsi, kā” / “Tev nekad nesaprast, kā”, veicot kādu darbību. Ir sastopamas arī parastas bildes ar bēdīgām frāzēm. Frāzes ir tikai un vienīgi sarkastiskajā raksturā.

Piemērs:

Piemērs izveidots ar https://imgflip.com/memegenerator

Vāka attēls no https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sparkpepe.jpg

Atbildēt