Kā paskatīties uz dzīvi citādāk?

Iedevsma, Padomi

Jaunieši it īpaši šajā laikā, jūtas ļoti nomākti, apjukuši un noraizējušies. Bieži mēdzam aizmirst, kas notiek apkārt, jo ieslīgstam rutīnā, bet ir daudz veidi, kā atkāpties un paskatīties uz visu no malas.

Ir vērts atrast prieku mazās lietās, piemēram, tā sajūta, kad nopērc jaunu augu, drēbes vai mēbeli. Paskaties, kā pavasarī parādās pirmās puķes un starp ietvēm izaug zāle. Kad Tavi draugi ir smieklīgi necenšoties, kad Tu kādu iepriecini, ilgi apskāvieni, vēsi vakari vasarā. Ievērojot mazas lietas, kuras iepriecina, uzlabojas garastāvoklis un ir nedaudz vairāk motivācijas.

Daudziem atslābt palīdz hobiji vai tikšanās ar draugiem. Šajās jomās mēdz būt liels spiediens būt ideālam. Ja Tev patīk zīmēt- zīmē! Nav svarīgi, vai tas izskatās slikti, vai citi apsmej tavu darbu. Svarīgākais ir, lai Tu justos labi un atrastu to, kas Tev patīk. Gadījumā, ja nav draugu vai tie ir toksiski, atceries padomāt par sevi. Ja Tavs vienīgais draugs aprunā Tevi un izturas slikti, dari, ko saka sirds. Dažreiz ir labāk pavadīt laiku vienatnē nevis pavadīt laiku ar cilvēku, kurš Tev neļauj augt.

Neuztver dzīvi tik nopietni! Protamas, vajag mācīties un strādāt, bet neļauj nekam Tevi ierobežot. Pieļauj kļūdas, pamēģini visu, ko vēlies un mācies no pieredzes. Katra pieredze veido mūs – cilvēkus, bet tie, kas nekļūdās, paliek uz vietas un neattīstās. Nav pareiza veida, kā dzīvot savu dzīvi. Viss, kas notiek ir tava izvēle un tas esi Tu. Gan sliktais, gan labais ir tas, kas veido Tevi. Galvenais, lai ieklausies sevī.

Atbildēt