Ieskats Cottagecore modē

Iedevsma

Cottagecore ir interneta modes estētika, kas idealizē lauku dzīvi. Pirmo reizi šī modes estētika parādījās 2010. gadā.  Īpašu popularitāti tā ieguva salīdzinoši nesen, jo cilvēki, sevišķi pusaudži, sāka romantizēt “vienkāršo dzīvi” – pikniki, nelielas mājas pļavas vidū, garas kleitas. Kas tad ir šīs modes galvenie motīvi? 

Cottagecore dominējošās krāsas ir krēmbalta, dzeltena, zaļa un brūna. Bieži saskatāmi ar lauku dzīvi saistāmi elementi – nelielas lauku mājas/vasarnīcas, fermu dzīvnieki, savvaļas puķes, svītrains kokvilnas audums, u.c. 

Kā jau daudzas interneta modes estētikas, arī šī savu popularitāti guva ne tikai paša stila, bet arī tās vērtību dēļ. Modernitātes noraidīšana, agrārisms, sievišķīgums un anti-kapitālisms ir dažas saskatāmākās cottagecore vērtības. 

Kāda stila drēbes iederas šajā modē?  

  • Garākas, brīvi pieguļošas kleitas vai svārki, kas atgādina 1900. – 1950. gada modi.;
  • Lielas, slāņainas drēbes –  lielas kabatas, platas piedurknes, blūzes;
  • Svītraini, puķaini, izbalējuši raksti.;
  • Pašdarinātas rotaslietas; 
  • Mežģīnes un izšuvumi, u.c. 

Uzskatu, ka šī mode ir ideāli piemērota jebkuram, kas vēlas izbēgt haotisko, tehnoloģiju pilno dzīvi. Lai gan cottagecore ir daudz sievišķīgu elementu, to var baudīt ikviens. Arī šo stilu var jaukt ar citiem un eksperimentēt ar to. Svarīgi ir tas, ka pats jūties ērti! 

Cottagecore modei var iedvesmoties ne tikai no sociālajiem tīkliem, bet arī no filmām, grāmatām, seriāliem un varbūt pat no vecvecāku stāstiem!

Atbildēt