Sociālā tīkla TikTok modes ietekme

Bez tēmas

Sociālo tīklu aplikācija TikTok ir viena no populārākajām jauniešu vidū. Tā ir lietotne, kur var ne tikai publicēt neilgus deju video, bet arī vieta, kur paust savu viedokli, nostāju un parādīt savu radošo pusi. Liela aplikācijas daļa ir tieši par un ap modi jeb “FashionTok” jeb ”ModeTok”, kur gan influenceri, gan ne tik populāri modes cienītāji var izrādīt savu radošu pieeju apģērbu kombinācijām, dizainam. “FashionTok” visbiežāk parāda tajā brīdī populārākos trendus. 

Arī es esmu savus vakarus pavadījusi skatoties desmitiem šo neilgo video, jo tie ir tik interesanti. Bieži iemaldos modes pusē, kur vairākas stundas skatos kā dažādi cilvēki izrāda modes stilus.  

Lai gan sociālajiem tīkliem ir negatīvā ietekme, nevar noliegt, ka tie ir ideāla vieta, kur parādīt patieso sevi, un atrast līdzīgi domājošus cilvēkus. Tieši tāpēc “FashionTok” sabiedrība ir tik plaša. Tajā var atrast visdažādākos modes aspektus, sākot ar akadēmisko, cottagecore, Y2K, E-girl/boy modi un beidzot ar dažādiem padomiem un pašdarinātiem apģērbiem. 

Nenoliedzami TikTok ietekmē modes trendus. Šajā aplikācijā var ļoti ātri popularizēt stilus un tendences, un var dzirdēt, kā kāds saka: “Es šo nopirku, jo redzēju to TikTok!” Un, protams, ir jautri sekot līdz jaunākajiem trendiem un ir jauki būt “stilīgam”, bet jāatceras, ka šī ātrā popularitāte ir fast fashion jeb ātrās modes ietekmētāja.

Nākamo reizi, kad redzi smuku blūzi TikTok video, uzdod sev jautājumu, vai man tā blūze patīk un ir vajadzīga, vai es to pērku, jo tā ir populāra? 

Labākais par TikTok modes sabiedrību ir tas, ka nav svarīgi, vai apģērbs ir jaunākais stils, vai vecāku mantojums. Svarīgi ir caur modi parādīt sevi, un baudīt to kopā ar citiem. Pozitīvi ir arī tas, ka caur aplikāciju var popularizēt mazus biznesus (it īpaši videi draudzīgos) un var atrast jaunus modeļus, dizaineri rāda savu radošo procesu, un TikTok influenceri aizsāk globālas modes tendences.  

Ja mēs katrs apdomājam videi draudzīgos variantus, tad, manuprāt, TikTok modes sabiedrība ir lieliska iedvesmas un radošuma vieta ikvienam modes cienītājam. 

Atbildēt