Kā iejusties, kā “jauniņajam”?

Padomi

Šis ir laiks, kad nesatiekam draugus ilgi un skolēni maina skolas vai pārvācas uz citur. Ja pārvācies jaunā vidē, kur nepazīsti nevienu, neesi komunikabls, bet gribi iederēties un atrast jaunus draugus, šajā rakstā došu pāris idejas, ko darīt šādā situācijā.

Pirmkārt, visticamāk liela daļa apkārtējo nenāks klāt ar tevi runāt pirmie, tāpēc Tev ir pirmajam jāsper solis. Jaunā skolā, noteikti būs citādākas telpas un iespējas, tāpēc vajadzēs, lai kāds izrāda jauno mācību iestādi. Visticamāk tas būs skolotājs, vai kāds no vecākajām klasēm, tas būs cilvēks, kuram varēsi uzticēties, kamēr būsi viens.

Ja atrodi sevi situācijā, kad ir daudz brīva laika, piesakies pulciņos! Tā ir vieta, kur ir cilvēki ar tādām interesēm kā Tev un Jums būs ko apspriest. Tādējādi, Tu spēsi atrast uzticamus cilvēkus ar līdzīgām interesēm. Arī, ja Tev nav hobiju, aizej izmēģini ko tādu, kas uzrunā! Pēc stundu nodarbības ir vieta, no kurām neiznāksi bez drauga.

Atceries, ka neesi viens šādā situācijā, skolā noteikti ir vēl kāds kā Tu!

Piedāvā/paprasi kādam palīdzību mācībās. Vienkārši dod sev laiku un nepamanot iederēsies jaunajā apkaimē. Kautrēties ir normāli un katrs tam iziet cauri vismaz reizi dzīvē.

Tev viss izdosies!

Atbildēt