Svētku kekss
Sastāvdaļas:
- 250 g. margarīns
- 1glāze cukurs
- 3 olas
- 6 ēd. karotes milti
- 6 ēd. karotes kartupeļu ciete
- 200 g. rozīnes
- 1 tējkarote cepamais pulveris
Glazūrai:
- 1 glāze pūdercukurs
- 1 olbaltums
Pagatavošana: 1stunda
Darba gaita:
1.Izkausētajā margarīnā iebērt cukuru, samaisīt.
2.Pievienot miltus un kartupeļu cieti.
3.Samaisīt un pa vienai pievienot olas.
4.Pievienot cepamo pulveri. Kārtīgi samaisīt.
5.Ietaukotā kēksa formā ielikt pusi mīklas.
6.Virs mīklas kārtas uzbērt rozīnes. Pannā ielikt atlikušo mīklu.
7.Cept cepeškrāsnī, mērenā siltumā apmēram 40min.
8.Kamēr kēkss cepas pagatavosim glazūru. Sakult olbaltumu.
9.Izcepto keksu atdzesē, pārlej ar glazūru un ļauj sastīvēt.
Labu apetīti 😉