Marta recepte- Krāsnī cepti kartupeļi ar pavasarīgu pildījumu (4 personām)
SAGATAVO IEPRIEKŠ – Ja piedevās gribi pasniegt asnus, izdiedzē zaļās sojas pupiņas vai lēcas. Izmērcē un izvāri mīkstus dzeltenos zirņus.
Krāsnī cepti kartupeļi
Nepieciešams: 12-16 vidēji lielu, miltainu kartupeļu, 4 ēdamkarotes sviesta.
Pagatavošana: Saliec kartupeļus uz cepešpannas. Sadursti to mizu ar dakšiņu, lai tvaiki tiek ārā un cepoties kartupeļi nepārplīstu. Cep 200°C karstā cepeškrāsnī. Cepšanas laikā divas trīs reizes kartupeļus apgrozi. Cepšanas ilgums atkarīgs no kartupeļu izmēra, varētu būt vajadzīgas 40-60 minūtes. Kad tie ir gandrīz gatavi, uzliec tiem mazas sviesta piciņas, lai tās izkūst.
Kamēr cepas kartupeļi, sagatavo pildījumu.
Pavasarīgais pildījums
Nepieciešams: Ķiploku sviests, dzelteno zirnīšu humuss, dārzeņi, mājas siera maisījums
Pagatavošana:Gardajam ķiploku sviestam ļauj izkust karstajos kartupeļos. Iepildi kartupeļos pa karotei humusa, ziemas dārzeņus un virsū liec mājas siera piciņas.
Ķiploku sviests
Nepieciešams: 75 g sviesta, 50 ml rapšu eļļas, izspiests ķiplokssāls
Pagatavošana: Samaisi sastāvdaļas un nogaršo.
Dzelteno zirnīšu humuss
Nepieciešams: 700 ml vārītu dzelteno zirņu, 2 ēdamk. rapšu eļļas, ~1½ ēdamk. citronu sulas, 5 ēdamk. sakapātu pētersīļu, 1 ķiploku daiviņa, 1½ tējk. sāls, mazliet ūdens.
Pagatavošana: Samaisi blenderī visas sastāvdaļas, izņemot ķiplokus un sāli. Izspied ķiploku, pievieno zirņu masai un, ja nepieciešams pieliec mazliet sāli.
Dārzeņi
Nepieciešams :smalki sarīvēti burkāni, saēvelēti sarkanie vai baltie kāposti, šķēlītēs sagriezts sarkanais sīpols, zaļo sojas pupiņu asni vai lēcu asnicitrons.
Pagatavošana: Sagatavo dārzeņus un pārslauki ar citronu sulu.
Mājas siera maisījums
Nepieciešams: mājas siersgaršaugu sāls.
Pagatavošana:Samaisi mājas sieru ar garšaugu sāli.
Lai labi garšo!