Ātri pagatavojami un garšīgi kanēļa cepumi

Receptes

Šī kanēļu cepumu recepte ir diezgan ātra un viegla, bet rezultāts sanāks patērētā laika vērts un gards. Tāpēc iesaku negaidīt uz sākt gatavot!

Gatavošanas laiks:                                                              Recepte ir paredzēta:

Aptuveni 50 min                                                                       2-3 personām   

Sastāvdaļas:

Milti – 480 g

Cepamais pulveris – 5 g

Cukurs – 300 g

Sviests 82,5% – 225 g

2 olas

Kanēlis – 25 g

Darba gaita:

Sākumā labi samaisiet sausās sastāvdaļas. Mums tie ir milti (480 g) un cepamais pulveris (5 g).

Miksera traukā ielieciet mīkstu sviestu (225 g) un cukuru (225 g).

Nekavējoties pievienojiet garšu un aromātu. Mums tas ir kanēlis (15 g).

Ieslēdziet mikseri un samaisiet sviestu, cukuru un kanēli gludā pastā. Pa vienai pievienojiet abas olas.

Masai jābūt viendabīgai.

Pievienojiet iepriekš samaisītās sausās sastāvdaļas un turpiniet mīcīt mīklu.

No mīklas izveidojiet bumbiņu. Pārklājiet to ar plēvi, izlīdziniet to 2-2,5 cm biezumā un ievietojiet ledusskapī uz pusstundu.

Kamēr mīkla atrodas ledusskapī sajauciet atlikušo cukuru (75 g) un kanēli (10 g).

Kad mīkla ir pastāvējusi ledusskapī, sadaliet to gabaliņos un katru gabaliņu izveidojiet bumbiņas formā. Iemērciet mīklas bumbiņas cukura un kanēļa maisījumā. Ar 3-4 cm atstarpi izvietojiet bumbiņas uz pannas, kura pārklāta ar pergamenta papīru.

Ielieciet cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem, abpusējas cepšanas režīmā. Cepiet līdz cepumi ir gatavi – apmēram 10-12 minūtes. Ir svarīgi tos neizžāvēt. Labāk izņemt nedaudz ātrāk nekā par vēlu.

Beigās rezultātam jāizskatās apmēram tā. Cepumus var ēst dzerot tēju, kafiju, pienu vai ar dzērienu pēc savas izvēles. Labu apetīti!

Atbildēt