Kāpēc tieši Spīdola?

Intervija

 Ir tik daudz skolas Latvijā, precīzāk, Jelgavā. Kāpēc Jelgavas un ārpus tās iedzīvotāji izvēlas mācīties Spīdolā?! Kādi ir Spīdolas dārgumi un papildus iespējas, kas piesaista tik daudz talantīgu un neparastu skolēnu? Tika veikta aptauja skolēniem, kuri izvēlējās mācīties Spīdolas skolā.

1. Kur  pirmo reizi dzirdējāt par Spīdolas skolu?

 Visbiežākā skolēnu atbilde bija, ka vecāki vai draugi esot runājuši par Spīdolas skolu. Kā arī bija skolēni, kuri paši esot meklējuši skolu, kurā izglītoties pēc 6. vai 9. klases un dzirdējuši labas atsauksmes par Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāziju.

2. Kādas atziņas vai komentārus esat dzirdējuši no apkārtējiem par Spīdolu?

 Skolēni teica, ka ļoti labas un pat nedaudz skaudīgas. Pārsvarā bija šādas atbildes: Spīdolas skola ir kā sapņu skola, kuru var noteikti saukt par otraām mājām. Tajā mācās tikai iedomīgi zubri.

3. Tas mainīja/nemainīja domas par Spīdolas skolu?

 Spīdolieši atbildēja, ka nemainīja domas par skolu negatīvi komentāri, taču labajām atziņām viņi piekrīt un var teikt to pašu no sirds.

4. Kā  izdomājāt, ka Spīdola ir jums piemērotā skola, kurā mācīties?

 Skolēni atbildēja, ka klašu novirzieni bija tie, kuri pastiprinātu skolēna intereses un palīdzētu nākotnes profesijas izvēlei, kā arī atsauces un draudzīgā, saliedētā atmosfēra, kas nāk no Spīdolas sienām. Spīdola ieņem pozīciju būt vienai no labākajām skolām Latvijā, tāpēc visi talantīgie un gudrie skolēni izvēlās mācīties un izaugt Spīdolas sienās.

5. Vai esat domājuši vai nožēlojuši, ka atnācāt uz Spīdolu mācīties?

 Daži skolēni atbildēja, ka nožēlo, taču savu atbildi nepamatoja. Savukārt 92% skolēni ir pilnībā apmierināti ar savu izvēli un pat prātā nebijis ienācis, ka to varētu nožēlot vai nomainīt skolu. Viņi ir lepni mācoties Spīdolā, un nest Spīdolas siltumu sirdī.

 Secinām, ka lielākā daļa Spīdolas skolēnu ir apmierināti ar skolu, ko saucam par Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāziju. Ir lepni mācīties Spīdolā, jo ir tik daudz skolēni, kuri pēc atlases netika pieņemti, tāpēc novērtējam to, kur un ar ko mācamies. Mīlam un sargājam savu skolu!

Atbildēt