Mācības Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā.

Intervija

Mācību gads strauji tuvojas noslēgumam un daudzi devītie sāk domāt par mācībām vidusskolā. Palikt Spīdolā vai uzsākt mācības citā skolā? Aptaujājām devīto klašu skolēnus, lai noskaidrotu viņu nākotnes plānus skolas izvēlē.

1. Uz kuru skolu plāno doties pēc devītās klases ?

 Atbildes bija dažādas- daudzi skolēni plāno palikt Spīdolā, citi brauks mācīties uz Rīgu, citi dosies uz tehnikumiem, skolām ar novirzieniem vai citām Jelgavas skolām.

2. Kas tev vislabāk patīk Spīdolas ģimnāzijā?

 Skolēniem ļoti patīk atmosfēra skolā, jauki skolasbiedri un atsaucīgi skolotāji. Spīdolā skolēni jūtas kā otrajās mājās, vienmēr gaidīti un uzklausīti.

3. Ko tu uzlabotu, lai skola kļūtu vēl labāka?

 Daudzas atbildes saistītas ar telpām, remonts klasēs, sporta laukums u.c. Tas nevar notikt vienas dienas laikā, taču ceram redzēt skolas uzlabošanas turpināšanu arī turpmāk.

4. Kāpēc citiem ieteiktu mācīties Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijā?

 Tāpēc, ka šī ir vieta, kur maināmies. Augam, attīstāmies, mācāmies, iegūstam draugus un pieredzi. Skolēni, kas par savu izaugsmes vietu izvēlas Spīdolu, noteikti to novērtēs nākotnē. Skolā māca ne tikai mācību vielu, bet arī to, kas noderēs dzīvē- atbildību, laika plānošanu, komunicēšanu, viedokļa izteikšanu un sadarbošanos ar citiem. Skolā katrs var būt tieši tāds, kāds vēlas būt, protams, neaizskarot citus.

5. Vai tevis izvēlētais novirziens noderēs nākotnes profesijā?

 Lielākā skolēnu daļa apgalvo, ka novirziens noteikti noderēs profesijā, pat, ja tā nebūs tieši saistīta ar to, ko mācās skolā, iegūtās zināšanas atvieglos darba pienākumus. Skolēniem ir iespēja izvēlēties starp trim novirzieniem- soc., kom un vid. Ja kāds septītajā klasē izdarīja izvēli, kas vairs neuzrunā, vidusskolā novirzienu varēs mainīt un padziļināti mācīties sev saistošus priekšmetus, kas noderēs nākotnes profesijā.

 Pēc aptaujas ar skolēniem secinām, ka skolēni ir apmierināti ar savas izvēles veikšanu par labu Spīdolas ģimnāzijai. Daudzus devītos jau nākamajā mācību gadā redzēsim skolas gaiteņos kā vidusskolēnus.

Atbildēt