Kā motivēt sevi sportam karantīnas laikā?

Iedevsma, Padomi

Karantīnas laikā ir svarīgi neaizmirst par ikdienas treniņiem un uzturēt sevi labā formā. Neatkarīgi no tā, kāda līdz šim ir bijusi ierastā sportošanas rutīna, pandēmijas iespaidā tā ir krasi mainījusies. Skrējējiem jāievēro 2 metru distance no citiem, sporta zāles ir ciet un grupu nodarbības nenotiek. Tomēr svarīgi ir būt aktīvam arī šādos apstākļos, jo sportošana ir viens no galvenajiem nosacījumiem, lai saglabātu labu veselību.

Mājas režīms nav iemesls slinkot un mest plinti krūmos, jo tikpat labi var trenēties arī bez jebkāda aprīkojuma. Turklāt tagad, kad lielākā dienas daļa tiek pavadīta sēžot, svarīgi ir izkustēties. Vienalga, vai līdz šim esi bijis aktīvs sportists vai tomēr sporta zālē uzturējies reti, ir īstais laiks izmēģināt mājas treniņus. Sevi motivēt var noteikti uzstādot mērķus, tāpēc formulē mērķus un sasniedz tos. Kalendārā atzīmē ne tikai treniņu grafiku, bet arī mērķus, ko vēlies sasniegt ar sportošanu. Centieni sasniegt mērķi ir lieliska motivācija, un tas neļaus tik viegli padoties. Daži cilvēki uzstāda mērķus, piemēram, mainīties un kļūt sportiskākiem vai uzturēt sevi fiziskā formā, lai pēc karantīnas pilnvērtīgi varētu pavadīt laiku ārā, un skriešana vai vingrošana nesagādātu problēmas. Vēl ļoti efektīvi ir sportot kopā ar draugu vai paziņu, tas liks sportošanai pieiet mazliet nopietnāk. Lai cik dīvaini tas arī neliktos, glīts sporta tērps radīs iedvesmu sportot cītīgāk un ar lielāku pašpārliecinātību. Jauns krekliņš vai sporta bikses radīs pašpārliecinātību. Treniņu plānošana ne tikai padara tevi organizētāku, bet arī neļauj tik bieži pārdomāt par iešanu uz nodarbību. Ja būsi jau iepriekš saplānojis savu laiku, tad atcelt nebūs tik viegli.

Neaizmirsti sekot līdzi jaunākajām ziņām, lai pārliecinātos par to, kādas aktivitātes ir atļautas ārpus mājas! Šis noteikti ir īstais laiks, lai aizdomātos par to, kādu labumu veselībai dos regulāra sportošana un sevis uzturēšana fiziskā formā.

Atbildēt