Aminata “Maiga vara”

Kultūra

Aminata, visu pazīstamā dziedātāja, izdevusi jaunu albumu “Maiga vara”. Ar šo albumu šogad Aminata piedalās “Zelta mikrofons 2020” kā nominante. Jaunajam skaņdarbam dots nosaukums “Maiga vaira”, un kā vēsta mūziķe, tas ir īpaši juteklisks stāsts par sevis apzināšanos, ko tekstā ietērpis Jānis Šipkēvics jeb Shipsea no grupas “Instrumenti”. Kā norāda Aminata, šis ir ļoti īpašs gadījums.

 “Šo dziesmu sasaistu ar savu individuālo stāstu un atklāsmēm par sevi. Man šobrīd ļoti aktuāla ir tēma par sevis pieņemšanu, mīlestību pret sevi. Agrāk man šķita, ka nemitīgi jābūt pašai labākajai, lai kāds mani mīlētu un cienītu. Tajā skaitā es pati sevi. Taču esmu sapratusi, ka mīlestība pret sevi nav jānopelna,” bilst Aminata.  Dziesmai tapis arī dziedātājai netipisks dzīvā ieraksta video, kur viņa dzied, pati spēlējot klavieru pavadījumu, līdz šim Aminata nekad nav mācējusi tās spēlēt.

 Dziesmās ir stāstīts par mīlestību, kurā cilvēks jūtas atkarīgs no otra. Ja kādu reizi kādam ir tikusi salauzta sirds, tad visticamāk cilvēkam, kurš klausās šīs dziesmas var atmiņā atnākt seni notikumi, labie brīžī. Ļoti bieži pusaudži vēlas ieslēgt kādu lēnu dziesmu un ne par ko nedomāt, tad lūk šis albums un šīs dziesmas ir tieši piemērots šādiem brīžiem. Šis albums un dziesmas vairākus spētu darīt specīgākus un pat iespējams mācīties no kļūdām. Katrā dziesmā ir nozīmīga doma, tādēļ iesaku tās noklausīties!

Kļava Madara

Atbildēt