3 iemesli, kādēļ sākt mainīt neveselīgos ieradumus jau šodien

Padomi

Ikdienas steigā pat neaizdomājamies par savu veselību, jo vienmēr jau ir vieglāk ieskriet pēc bulciņas sabalansētu brokastu vietā, uz darbu vai skolu doties ar auto vai sabiedrisko transpartu, nevis pārvietoties ar kājām, pat tik nemanāmas lietas kā slāpju remdēšana ar gāzētajiem dzērieniem ūdens vietā. Vai arī Tu reiz esi aizdomājies kā tavas mazās ikdienas izvēles ietekmē tavu veselību? Es zinu, ka par veselību rūpēties ir ļoti svarīgi un šodien dalīšos piecos iemeslos, kādēļ rūpēties par savu veselību arī ikdienā.

  1. Sabiedrisko transportu izmantošana staigāšanas vietā.

Bieži vien cilvēki izvēlas doties uz skolu vai darbu izmantojot sabiedrisko transportu vai braucot ar automašīnu līdz ar to aizmirstot par kustīgu dzīvesveidu. Protams, izmantojot transportu, nonākam sev vēlamajā vietā daudz ātrāk, tādējādi ieekonomējot laiku. Protams, tas ir daudz ērtāks un vienkāršāks veids kā nonākt paredzētajā vietā un to varam izvēlēties izņēmuma gadījumos, bet ikdienā ieteicams pārvietoties ar kājām. Tas tādēļ, ka staigāšana un izkustēšanās ir nepieciešama ikvienam. Staigāšana ne vien uzlabo sirds darbību, veicina muskuļu nostiprināšanu un attīstību, bet arī palīdz sakārtot domas. Patiesībā staigāšana var būt arī sava veida meditācija, tās laikā cilvēks var apdomāt dienā notikušo, sakārtot domas un izprast emocijas. Tas ir ļoti labs veids kā relaksēties pēc garas darba dienas, neiztērējot lieku laiku.

2.Sporta nodarbības kā atpūta.

Ir taču daudz vieglāk uzvilkt mīkstāko džemperi, iegāsties krēslā un pavadīt vakaru skatoties iemīļoto seriālu nekā doties uz tuvāko sporta klubu vai treniņa nodarbību. Bet vai pie TV mūsu ķermenis tiešām spēj atpūsties? Patiesībā smadzenes tiek nogurdinātas no nevajadzīgas informācijas uzņemšanas un īsti atpūsties nav iespējams, taču sportojot smadzenes koncentrējas uz fizisku darbu un visi muskuļi un nervi tiek nodarbināti, lai spētu nodrošināt vēlamo darbību, tādējādi smadzenes atpūšas un cilvēks “izvēdina” domas. Kustība ir ļoti svarīga ne vien prāta atbrīvošanai no domām, bet iekšējo ogānu pilnvērtīgai spējai funkcionēt, ķermeņa pilnīgai apasiņošanai.

3.Veselīgs uzturs neveselīgu maltīšu vietā.

Ir šķietami ērtāk ceļā uz skolu ieskriet vietējā konditorejā, paķert iecienīto balto miltu izstrādājumu un dubulto kafiju, kā piecelties desmit minūtes ātrāk un pagatavot sabalansētu un pilnvērtīgu maltīti. Patiesībā cilvēki pat neapzinās, cik liela nozīme ir pilnvērtīgam un sabalansētam uzturam. Tas nodrošina ne tikai veselīgu izskatu un labu pašsajūtu. Sabalansēts uzturs palīdz nodrošināt smadzeņu darbību, veicina atmiņas spēju uzlabošanu un koncentrācijas spēju palielināšanos. Vien izvairoties no cukura un baltajiem miltiem varam ievērojami uzlabot savu veselību un dzīves kvalitāti. Īpaši par šo jāaizdomājas jaunajai paaudzei, jo kā uzsver uztura speciālisti – tieši tai ir visneveselīgākie ēšanas paradumi. Ēdiena kvalitāte īpaši ir svarīga maziem bērniem un pusaudžiem, kad augšana notiek visintensīvāk un ķermenim ir nepieciešamas visvairāk uzturvielas.

Atbrīvošanās no neveselīgajiem paradumiem var ne vien ievērojami uzlabot dzīves kvalitāti, bet arī spēcināt personību un raksturu atbrīvojoties no ierastajiem, tomēr neveselīgajiem ieradumiem. Manuprāt, būtu svarīgi, ja arī tu mazliet aizdomātos kā vari uzlabot savu ikdienu, palīdzot savam veselības stāvoklim.

Daniela Butāne

Atbildēt