Esmu nesekmīgs un nezinu, kā to labot…

Padomi

Manuprāt, ir ļoti daudz dažādu veidu, kā šādu problēmu novērst, un tas nav nemaz tik sarežģīti. Noteikti ir jāsāk ar kārtīgu sava laika saplānošanu, tas varētu aizņemt laiku, taču tā būtu vieglāk orientēties visos darāmajos un izdarītajos darbiņos. Sarakstu vai dienas plānu var veidot dažādās aplikācijās tālrunī, var arī lietot dienasgrāmatu vai plānotāju, tas ir pēc paša izvēles, kā jutīsies ērtāk plānojot savu laiku. Šādi ikdienā būsi drošāks un pašpārliecinātāks, zinot, ka esi izveidojis sarakstu, un neko nepalaidīsi garām. Taču, ja veicamajā darbā iesaistīti ir citi, ne tikai tu, laikus jāsaskaņo arī ar viņiem. Piemēram, ja iesi labot nesekmīgos vērtējumus ir ļoti svarīgi zināt, kad un kādos laikos vari doties pie konkrētā skolotāja. Šobrīd skolotāji ir ļoti pretimnākoši un domāju, ka noteikti ļautu uzlabot ne tik labos vērtējumus! Un tad atliek tikai paša gribasspēks, lai to izdarītu.

Ļoti bieži ar gribasspēku ir vislielākās problēmas, jo šķiet, ka ar pēdējo ieskaiti vai kādu citu darbu visu atzīmi uzlabosi, lai gan tā notiek ļoti reti un to tāpat nedrīkst pieļaut. Tāpēc no sākuma vajag padomāt par sekām, kādas radīsies, ja paliksi nesekmīgs un bieži vien tās nav nemaz tik labas, tāpēc būs vieglāk zinot, ka, ja izdarīsi svarīgo un vajadzīgo, šīs sekas novērsīsi. Neieteiktu uz kontroldarba pārrakstīšanu doties bez nekādas gatavošanās. Un tā atkal atgriežamies pie laika plānošanas, kas nemaz nekur nepazūd.

Mācīšanos noteikti nevajag atstāt vēliem vakariem, kad esi noguris un nespēj koncentrēties! Tāpēc labāk uzreiz pēc skolas ķeries pie mājasdarbiem, kamēr vēl esi možs un darbīgs! Atceries būt atbildīgs un plāno laiku iepriekš!

Atbildēt